palacinky se spenatem
Moučníky,  Vaření

Zapečené palačinky se špenátem

[dropcap]N[/dropcap]e nadarmo se říká „proti gustu žádný dišputát“. A v jídle to platí minimálně dvojnásob. Nicméně palačinkami pohrdne málokdo. Pokud vás už omrzely sladké variace s marmeládou a šlehačkou, udělejte to pro jednou jinak. Máme pro vás senzační recept na zapečené palačinky se špenátem. Dost možná vám zachutnají natolik, že je už na sladko připravovat nebudete.

palačinky se špenátem

Ingredience

[starlist]

  • 1 vejce
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička provensálského koření
  • 4 stroužky česneku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 150g eidamu
  • 1 balíček mraženého špenátu
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce mléka
  • 5 ks palačinek

[/starlist]

Postup přípravy

Připravte palačinky tak, jak jste zvyklí a nechte je vychladnout. Mezitím nechte rozmrazit špenát a vložte jej do připraveného hrnce. Přidejte sůl, česnek, pepř a prohřejte na mírném ohni po dobu cca 5 minut. Následně do směsi přidejte vejce, která ji zahustí. Opět nechte vychladnout.

Než špenát vychladne, připravte směs na zalití palačinek. Namícháte ji ze zakysané smetany, mléka a koření. Důkladně promíchejte a najemno nastrouhejte sýr.

Palačinky, které mezitím vychladly, naskládejte do zapékací misky. Pokud jste palačinky smažili na tuku, nemusíte misku vymazávat. V případě sušších palačinek by ale hrozilo, že se k míse připečou a proto ji mírně vymažte. Jakmile je naskládáte, zalijte je zakysanou smetanou. Zasypte je sýrem a nechte je péct v troubě vyhřáté na 180°C po dobu cca 20 minut.

Špenátové palačinky podávejte teplé. Věříme, že si na nich pochutnáte vy i vaši hosté!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.