Moučníky,  Vaření

Malinové brownies

Jemný a příjemně vláčný, takový je dezert s názvem brownies. Tenoučká křupavá vrstva a pod ní tuhé těsto je ideální pro všechny milovníky dezertů. Je možno jej upéct na několik způsobů, nejčastěji s čokoládou, která musí převažovat nad ostatními ingrediencemi. Můžete do něj přidávat oříšky, sušené ovoce, ale třeba i maliny. Jíst tento dezert je naprostá lahoda a skvělou zprávou je také to, že jej zvládne upéct úplně každý. Není to vůbec nic složitého, smícháte všechny ingredience a dáte péct!

Na malinové brownies budeme potřebovat:

  • 200g cukru
  • 200g másla
  • 200g tmavé čokolády
  • 200g malin (pokud máte maliny rádi, můžete přidat klidně víc)
  • 60g hladké mouky
  • 80g kakaa
  • 1 vanilkový lusk celý
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce

Postup pečení:

Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Pečeme v koláčové formě o průměru 22 centimetrů nebo na menším plechu. Formu nebo plech vymažte máslem a vysypte moukou, můžete použít také pečící papír.

Do jedné mísy dejte cukr, mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto sypkou směs smíchejte. Následně vezměte druhou mísu a do ní dejte vejce a změklé máslo. Vše pořádně vyšlehejte. Do vyšlehaného másla s vejci přidejte sypkou směs a jemně vymíchejte vláčné těsto.

Vezměte tmavou čokoládu, nasekejte na kousky a vmíchejte do těsta. Následně vezměte vanilkový lusk a seškrábněte z něj dřeň i se semínky. Přidejte do těsta a promíchejte. Jestliže je podle vás těsto moc husté, pak jej můžete rozředit troškou mléka. Ovšem pozor, ne moc, aby těsto zůstalo stále trošku husté a pěkně se táhlo.

Takovéto těsto nalijte do připravené formy a následně přidejte nahoru maliny. Poté dejte do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Na povrchu koláče se má vytvořit krusta, ovšem pod ní je koláč jemný a krásně vláčný. Nyní už zbývá jen počkat, až koláč vychladne, můžete přidat šlehačku a maliny na ozdobení a na malinovém brownies si pochutnávat!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.