Domů / Vaření / Moučníky

Moučníky

Tip na dezert – Míša řezy

Míša dezert je velmi oblíbeným dezertem, který si zamilují všichni, dospělí i děti. Tvarohový zákusek, který je lehký a přitom jej připravíte za pár minut, bez dlouhého a složitého postupu. Míša řezy milují hlavně děti, které si rády dají tento ...

Čtěte více »

Tip na dezert: Kokosové kostky

Chuť na něco sladkého vás často přepadne kdekoliv. Čekáte na zastávce na autobus či tramvaj, sledujete film nebo pracujete. Sladkosti nám zpříjemňují den, umí zahnat chmury i špatné myšlenky. Přemýšlíte, co dobrého upečete nebo připravíte pro svou rodinu? Chtělo by ...

Čtěte více »

Tip na dezert: Koláč s jablky a ořechy

Jednoduchý a přitom velmi skvělý koláč s jablky, který si můžete připravit k víkendové snídani, ke kávě nebo jako chutný dezert pro děti, třeba na svačinku. Jde o klasický koláč s jablky, často nazýván jako hraběnčin koláč. Nahoru se strouhá těsto na hrubém ...

Čtěte více »

Tip na dezert: Malinovo – čokoládový dezert

Také občas přemýšlíte nad tím, co své návštěvě připravit jako sladký dezert? Máte však pocit, že neustále pečete ty samé dezerty? Chcete něco nového, neokoukaného a dobrého? Co takhle malinový dezert s čokoládou?  Je lehký, vynikající a návštěvě určitě zachutná. U ...

Čtěte více »

Malinové brownies

Jemný a příjemně vláčný, takový je dezert s názvem brownies. Tenoučká křupavá vrstva a pod ní tuhé těsto je ideální pro všechny milovníky dezertů. Je možno jej upéct na několik způsobů, nejčastěji s čokoládou, která musí převažovat nad ostatními ingrediencemi. Můžete do ...

Čtěte více »

Pár nápadů na vánoční dobrůtky

  Co patří k Vánocům? Pohoda, veselí, rodinné setkání, stromeček, dárky a hlavně dobrůtky. Napadlo vás někdy vytvořit něco netradičního? Ne? Ale to přece vůbec nevadí. Máme pro vás pár tipů a nápadů, jak své blízké oslnit a potěšit.   ...

Čtěte více »

Jablečný dezert pod kokosovou peřinkou

Jemný vláčný dezert s jablky a kokosem zachutná zaručeně malým i velkým. Je výborným dezertem ke kávě. Co je to vlastně dezert? Slovo dezert pochází z francouzského desservir, což znamená uklidit ze stolu. Dezert je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ...

Čtěte více »

Pistáciové řezy

Tyto řezy jsou sladké, svěží a rozplynou se na jazyku. Můžete si jeden dát jako dezert po obědě, nebo jen tak při posezení s přáteli. Řezy se skládají ze tří vrstev – korpus, vanilkový krém a pistáciový krém. Celé je to ...

Čtěte více »