Moučníky,  Vaření

Sezónní šťavnaté jablečné muffiny

Máte doma velké množství vlastních jablek a nevíte co s nimi? Pokud ano, tak určitě neváhejte a nějak smysluplně je zpracujte. Skvělou volbou mohou být určitě klasické jablečné šťavnaté muffiny, které dokážou provonět nejen kuchyni, ale prakticky celý interiér. Chuťově se jedná o skoro nejoblíbenější variantu muffinů, jelikož jablko je schopno dát těstu specifickou chuť a také jej maximálně zvláční. Těsto tak nebude příliš suché, ale naopak bude chutnat i těm, kteří nejsou zvyklí při jídle příliš pít. Pokud jablka doma nemáte, nemusíte smutnit, protože muffiny chutnají skvěle i z těch kupovaných!

shutterstock_68678812

Potřebujeme: ( na 12 kusů)

[checklist]

  • 250g hladké mouky

  • 2 malé lžičky prášku do pečiva

  • čtvrtinu šálku cukru

  • čtvrtinu šálku másla v rozpuštěném stavu

  • 1 vajíčko

  • 1 hrnek polotučného mléka

  • trochu soli

  • 2 omytá, oloupaná a nakrájená jablka

  • 2 malé lžičky skořice

[/checklist]

Postup:

Troubu si předehřejte na teplotu 200 stupňů Celsia. Předtím, než se pustíte do samotné přípravy těsta, si můžete nachystat formy na muffiny. Budete je mít přímo po ruce. V jedné z misek si smícháte sypké ingredience, a to cukr, skořici, prášek do pečiva, mouku a trochu soli a cukru. Ve druhé půjde o směs tekutou v podobě mléka, másla a vejce. Poté obě směsi důkladně promíchejte s tím, že ještě navíc přidáte nastrouhaná jablka. Celou směs pak naplňte do již připravených forem na muffiny a pečte po dobu 20 až 25 minut.

Pečení pravidelně kontrolujte, aby nedošlo ke spálení povrchu muffinů. Jestliže se vám muffiny vyrobené z jablek budou zdát příliš sladké, pak můžete vsadit klidně na kyselejší variantu, kterou představují citrónové muffiny. O těch ale příště. 

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.