Moučníky,  Vaření

Tip na buchtu – rychlý letní koláč s ovocem

Zpracováváte plody, které jste sklidili ze své zahrady nebo jste dostali od svých přátel a rodiny? Určitě jste jich pár ochutnali, zamrazili, případně udělali sladký oběd, ze zeleniny lečo nebo se také snažíte připravit nějaký dobrý koláč. Máte dva nebo tři osvědčené recepty, které neustále připravujete, a rodina už nevítá tak nadšeně, když upečete? Chtělo by to možná nějakou změnu. Koláč, který bude nejen chutnat, ale bude také poměrně rychle hotový, protože díky tomu nebudete v kuchyni a u plotny trávit dlouhé hodiny. Vyzkoušejte tento výborný recept, do kterého můžete přidat ovoce, které máte aktuálně doma. Jahody, rybíz, maliny, ostružiny a mnoho a mnoho dalšího. Navíc je velmi rychle hotový a pochutná si celá rodina!

Co budete potřebovat:

  • 300g polohrubé mouky
  • 200g cukru krupice
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 100g Hery
  • 0,3l mléka
  • 1 vejce
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • Ovoce podle chuti (500g možná i více, podle chuti)

Jak postupovat:

Vezměte mísu a přesypte do ní všechny sypké ingredience. Přidejte k nim máslo, které je dobré nechat chvíli změknout, aby se lépe zapracovávalo. Ideálně jej nakrájejte na menší kousky, což také pomůže. Přidávejte postupně mléko, olej a také vejce. Opět promíchávejte, dokud nevznikne řídké těsto.

Do něj nasypte ovoce, podle vlastního uvážení a opět celé promíchejte. Výborné jsou do tohoto těsta maliny, rybíz, ostružiny a další, máte-li rádi sladko – kyselou chuť. Dobré jsou také jahody, které nakrájejte na menší kousky, velmi hezky obarví také těsto. Promíchejte a vylijte do pekáče nebo na plech, který bude vymazán máslem a vysypán hrubou moukou.

Těsto nalijte a rovnoměrně stěrkou urovnejte, aby nebylo nikde vyšší nebo nižší. Poté dejte do středně vyhřáté trouby. Po upečení vytáhněte, nechejte vychladnout a poté pocukrujte a podávejte.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.