Moučníky,  Vaření

Tip na zdravou svačinku – Banánové ovesné sušenky

Také hledáte pro sebe nebo své děti tipy na odpolední svačinky? Jdete ven, na procházku nebo na celodenní výšlap a potřebujete něco, co je skladné, snadno se to jí a příprava je jednoduchá. Zároveň by svačinka měla být alespoň trochu zdravá a měla by přinášet vám i vašim dětem nějaké živiny.

Zdravé a chutné svačinky

Doma si bez problémů dáte jogurt a k tomu například vločky, když máte čas, není problém si připravit zdravou a chutnou svačinku. Zasytí vás během odpoledne, dodá živiny a ještě je navíc chutná. Když jste však venku nebo na procházce? Co pak? Vyzkoušet můžete banánové ovesné sušenky, které skvěle chutnají! Jak si je připravit?

Co budete potřebovat:

  • 3 kusy zralého banánu
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • 180 gramů jemných ovesných sušenek

Jak postupovat:

Vezměte banány, oloupejte je a v misce můžete rozmačkat na jemnou kaši. Nechce-li se vám využívat vidličku, můžete dát banány do mixéru. K jemné kaši z banánu přidejte mléko, med a mletou skořici.

Celou směs promíchejte a postupně přidávejte ovesné vločky. Musí vám vzniknout hustá hmota, kterou nechejte přibližně deset minut odležet. Ovesné vločky nasáknou a směs se bude lépe míchat.

Vezměte plech a vyložte jej pečicím papírem (můžete použít také olej ve spreji). Následně ze směsi tvarujte sušenky. Můžete se skutečně vyřádit, skvělé sušenky jsou ve tvaru srdíčka, paciček, hvězdiček nebo kuliček. Fantazie se v tomto ohledu meze opravdu nekladou. Můžete péct s dětmi a ty mají mnoho nápadů.

Rozehřejte troubu na 200 stupňů a pečte ovesné sušenky asi dvacet minut, dokud nezezlátnou. Jakmile máte hotovo, nechejte vychladnout a můžete konzumovat! Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.