Domů / Vaření / Moučníky / Zdravé mlsání – Banánové lívance a lívance s jogurtem

Zdravé mlsání – Banánové lívance a lívance s jogurtem

Chcete své rodině připravit skvělou nedělní snídani? Nebo jednoduše máte chuť na něco dobrého, ale nechcete hřešit zbytečně těžkými a velmi sladkými jídly. Čokoláda, sladké dezerty, bonbony a sladké tyčinky, to všechno může mít vliv na vaše tělo. Budete-li konzumovat tyto potraviny velmi často, pak hrozí přibírání na váze.

Zkuste to zdravějším způsobem

Palačinky nebo lívance nejsou také zrovna dvakrát zdravé kousky. Smažíte je na přemíře oleje, dáváte na ně spoustu šlehačky, čokolády nebo právě sladkých marmelád. Nechcete se však lívanců vzdát? Vyzkoušejte zdravější alternativy. Snižte olej, na kterém budete lívance smažit a také do těsta přidávejte méně cukru. Můžete vyzkoušet také jogurt spolu s jablky, což je velmi dobré. Nebo banánové lívance, které jsou geniální a dobré. Jak na to?

Jogurtovo – jablečné lívanečky

Co budete potřebovat:

  • 200g bílého neochuceného jogurtu
  • 100g polohrubé mouky
  • 2 celá vejce
  • 1 menší oloupané jablko
  • ½ sáčku vanilkového cukru
  • ½ sáčku prášku do pečiva
  • Citronová kůra strouhaná
  • Špetka soli
  • Olej na smažení (máte-li tu správnou pánev, nebudete potřebovat vůbec)

Jak postupovat:

V míse smíchejte vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Přidejte nastrouhané jablko, jogurt, citronovou kůru a opět ušlehejte. Následně přidejte mouku (smíchanou s práškem do pečiva) a promíchejte. Jakmile máte těsto hotovo, rozehřejte si pánev. Dejte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Dozdobit můžete podle vlastní fantazie.

Banánové lívance

Co budete potřebovat:

  • 1 banán
  • 1 vejce

Jak postupovat:

Oloupejte banán a v misce jej vidličkou rozmačkejte. Přidejte vejce a pořádně promíchejte, aby vám vznikla hustší hmota. Na rozpáleném oleji smažte menší lívanečky dozlatova. Následně můžete ochutit podle potřeby, posypat skořicí a podobně.

Zdravé mlsání – Banánové lívance a lívance s jogurtem

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*