Domů / Vaření / Moučníky / Tip na snídani: Belgické vafle

Tip na snídani: Belgické vafle

Také máte rádi neděli? Respektive nedělní rána, která jsou zpravidla líná, ospalá a pohodová. Žáden shon, vaření obědu, stres. Všechno si hezky vychutnáváte a po celém týdnu, kdy jste se pořádně nezastavili, si určitě rádi dopřejete nedělní dopoledne v pohodě. Možná v posteli a ještě v pyžamu. Vždyť je to fajn jednou za čas si takhle lenošit, koukat na televizi, číst si a hlavně si dát výbornou snídani!

Belgické vafle, které si zamilujete

Pokud jste milovníky sladkých snídaní nebo snídáte slané věci, ale na závěr nějaká ta tečka v neděli prostě být musí, pak jsou belgické vafle ideální snídaní nebo doplňkem snídaně, chcete-li brunchem. Vyzkoušejte tento recept doma a uvidíte, že už pak nebudete chtít snídat nic jiného. Jak si belgické vafle připravit?

Co budete potřebovat:

  • 7 polévkových lžic másla
  • 170 g hladké mouky
  • 3 kusy vajec
  • 3 polévkové lžíce moučkového cukru na posypání
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 150 ml polotučného mléka
  • Sůl

Jak postupovat:

Vezměte velkou mísu a do ní prosejte mouku s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli. Vejce v druhé míse vyšlehejte do pěny a postupně zašlehávejte máslo. Střídavě s mlékem přidávejte a postupně zapracovávejte do sypké směsi (mouka, cukr, prášek do pečiva, sůl).

Připravte si vaflovač, potřete jej trochou másla, a jakmile je pořádně rozehřátý, pak vezměte malou naběračku a nalijte těsto do vaflovače. Zavřete a pečte asi pět minut, dozlatova. Dejte pozor při nabírání těsta, nabude během pečení na objemu, také dávejte raději méně. Před každým pečením nové várky potřete opět máslem a pečte. Po vytáhnutí posypte lehce cukrem. Můžete přidat ovoce, čokoládu, nutelu, javorový sirup či cokoliv dalšího.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*