Domů / Vaření / Moučníky / Tip na koláč – Cuketový koláč s čokoládou

Tip na koláč – Cuketový koláč s čokoládou

Milujete sladké koláče, které si můžete dát ke kávě odpoledne nebo ráno, jako dobrou a sladkou snídani? Hledáte nové a nové recepty, které můžete své rodině připravovat? Neustále bábovky, štrúdly a podobné věci máte pořád. Chce to něco nového, co vaše rodina opravdu hodně ocení. Máte doma cuketu a už nevíte, jak jí spotřebovat? Připravili jste cuketové placky, bramboráčky, slaný koláč a teď by to možná chtělo nějaký ten sladký recept. Když se spojí dohromady cuketa a čokoláda, nemůže to být nikdy chyba! Vyzkoušejte také vy výborný cuketový koláč s čokoládou.

Co budete potřebovat:

  • 400 g cukety
  • 350 g polohrubé mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 120 g bílého jogurtu
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 1 velké jablko
  • Hrubá mouka na vysypání formy
  • 3 polévkové lžíce čokoládových vloček (peciček a podobně)
  • Tuk na vymazání

Jak postupovat:

Jde o koláč do kulaté formy, takže jí vymažte tukem a vysypte pořádně hrubou moukou. Cuketu oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle. Rukama z cukety vymačkejte přebytečnou vodu a dejte bokem. Do mísy dejte vejce a spolu s cukrem mixujte, dokud se nevznikne pěna. Do ní poté prosejte mouku spolu s kakaem a kypřicím práškem.

Do této hmoty přidejte bílý jogurt a rostlinný olej. Nakonec přidejte cuketu a jablko, které nakrájejte na menší kostičky. Všechno důkladně promíchejte a těsto dejte do vymazané hmoty, kde jej rovnoměrně rozetřete. Dejte do trouby, kterou si předem vyhřejete na 180 stupňů. Pečte zhruba 45 minut, podle výkonu trouby. Ještě horký koláč, který vytáhnete, posypte čokoládovými vločkami. Podávejte vychladlý.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*