Domů / Vaření / Moučníky / Tip na dezert: Čokoládový koláč

Tip na dezert: Čokoládový koláč

Máte rádi dezerty a potřebujete nějaký tip nebo nápad na to, co upéct ke kafi nebo pro návštěvu? Mohou se vaše děti utlouct po čokoládě? A vy chcete něco rychlého, co bude hotovo za chvíli a nebude to nijak složité? Pak můžete vyzkoušet tento recept na rychlý čokoládový koláč. Zamilují si jej všichni, celá vaše rodina. A uvidíte, že získáte další recept do vaší sbírky.

Koláč, který chutná

Recept není nijak složitý a zároveň vám bude dobře chutnat. Můžete jej podle potřeby a chuti ozdobit čímkoliv chcete. Můžete přidat různé varianty krémů, šlehačku, ozdobit ovocem podle chuti nebo jej můžete nechat jen tak. Jak si tento jednoduchý čokoládový koláč připravit?

Co budete potřebovat:

  • 200g hořké čokolády
  • 200g másla
  • 4 kusy vajec
  • 180g cukru krupice
  • 200g polohrubé mouky
  • 1 kus kypřícího prášku
  • 2 polévkové lžíce kakaa na posypání

Jak postupovat:

Vezměte máslo a čokoládu, nechejte rozpustit ve vodní lázni. Bokem vyšlehejte vejce s cukrem do jemné pěny. Do mísy prosejte polohrubou mouku a přidejte také kypřící prášek. Do misky s moukou přidejte čokoládu, která je vychladlá a také rozpuštěné máslo. Pořádně promíchejte a přidejte pěnu z vyšlehaných vajec s cukrem. Opět pořádně, ale jemně promíchejte.

Na koláč můžete použít v podstatě jakoukoliv formu, ideální je kulatá s průměrem 24 centimetrů. Můžete však použít i menší čtvercový plech. Vyložte pečicím papírem, který při pečení pomůže. Troubu předehřejte na 200 stupňů a dejte koláč péct přibližně na dvacet minut, podle toho, jak vám peče trouba.

Jakmile je koláč hotový, vytáhněte jej a dejte bokem, nechejte vychladnout. Následně posypte kakaem, popřípadě přidejte cokoliv, co chcete – šlehačku, ovoce nebo krémy a můžete podávat.

Tip na dezert: Čokoládový koláč

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*