Domů / Vaření / Moučníky / Tip na sladký oběd – bavorské vdolečky

Tip na sladký oběd – bavorské vdolečky

Přemýšlíte nad tím, že své rodině připravíte výborný sladký oběd, ale nechcete, aby to byla žemlovka, buchtičky s krémem nebo ovocné knedlíky, které jsou asi nejznámější a nejčastěji připravované? Chcete něco, co si rodina zamiluje a upřímně, palačinky máte poměrně často, ty si také můžete škrtnout. Rodinný jídelníček může skvěle oživit recept na bavorské vdolečky, které jsou chutné a skvělé zároveň. Chcete je připravovat také pro sebe a svou rodinu? Receptů existuje celá hromada a připravit si můžete takové, které vám budou chutnat. My doporučujeme tento výborný recept na bavorské vdolečky.

Co budete potřebovat:

  • 100g másla
  • 50g moučkového cukru
  • Sůl
  • 3 žloutky
  • 200 ml mléka
  • Citronová kůra
  • 20g droždí
  • 400g polohrubé mouky
  • Rostlinný olej
  • Džem (ideálně povidla nebo rybíz, ale můžete přidat jakoukoliv – jahodovou, malinovou)
  • Šlehačka na ozdobu

Jak postupovat:

Do misky dejte máslo, utřete jej do pěny, přidejte špetku soli, žloutky, strouhanou kůru a cukr. Vše společně promíchejte a utřete. Je nutno vše promíchat důkladně, ideálně 15 – 20 minut. Poté přidejte kvásek, který necháte vykynout z droždí a trochy vody. Rovněž do mísy přidejte vlažné mléko a prosátou mouku. Všechno pořádně promíchejte.

Z těsta vypracujte těsto, které by však nemělo být příliš tuhé. Zakryjte jej a nechte pořádně vykynout. Jakmile je těsto vykynuté, vyválejte na tloušťku prstu a formou, která je speciálně na vdolečky vykrajujte kousky na ještě pomoučněném vále. Ještě chvíli nechejte opět kynout. Do každého vdolečku udělejte menší důlek. Vykynuté kousky smažte v rozpáleném oleji (ideálně zcela ponořené). Do důlku poté dejte trochu džemu, povidel nebo čehokoliv, co chcete. přidejte šlehačku. Přejeme dobrou chuť!

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*