Domů / Vaření / Moučníky / Tip na moučník: Čokoládový dort bez mouky

Tip na moučník: Čokoládový dort bez mouky

Také přemýšlíte, co své mlsné rodince upečete o víkendu za dezert? Neumíte si už představit sobotu a neděli bez kávy a kousku dobrého zákusku? Co však upéct? Jablečných závinů, bábovek a perníků má rodina už pomalu plné zuby. Pečete neustále to samé a chcete vyzkoušet něco nového a jednoduchého?

Bez mouky

Máte rádi dezerty a to čokoládové! Jenže všichni víme, že jsou sladké a zrovna mouka není pro postavu tím ideálním parťákem. Pečení si však bez mouky, podobně jako jakékoliv jídlo bez soli, neumíte moc představit. Nejde to! Moment….nebo ano? Jde to? My pro vás máme jednoduchý recept na čokoládový koláč, který se skládá ze tří ingrediencí. A ani jednou z nich není mouka! Vyzkoušejte upéct své rodině tento koláč. U nás se po něm zaprášilo během pár chvil!

Ingredience:

  • 8 velkých vajíček
  • 450 gramů hořké čokolády (pro zdravější variantu zvolte čokoládu bez cukru)
  • 230 gramů másla

Na ozdobu (nemusí být):

  • Ovoce
  • Šlehačka
  • Cukr

Postup:

Všechna vajíčka rozklepněte do misky a za pomocí ručního mixéru je pomalu vyšlehejte do pěny. Následně si dejte předehřát troubu, což vám usnadní práci. Trouba by měla být ideálně předehřátá na 160 stupňů Celsia. A můžete pokračovat dál!

Máslo vytáhněte a nechejte jej chvíli změknout venku. Následně jej nakrájejte nožem na menší kostičky, aby se vám s ním lépe pracovalo. Vezměte hrnec s vodou, na něj dejte misku a vytvořte vodní lázeň. Do misky dejte máslo a nechejte rozpustit. Můžete dát máslo také do mikrovlnné trouby.

Do horkého másla přidejte čokoládu, kterou jste si předtím nalámali na kousíčky a nechejte postupně rozpustit. Smíchejte máslo s čokoládou až do vytvoření hustší čokoládové směsi. Do směsi přidejte postupně vyšlehaná vajíčka a dobře promícháme. Dávejte pozor na vzduchové bublinky v těstě.

Vymažte si kulatou formu, do které těsto přelijeme. Můžete formu zabalit do alobalu. Následně, podobně jako při pečení cheesecakeu dejte formu do hlubší nádoby, která je alespoň z poloviny naplněná vodou. Koláč se tak díky tomto kroku dokonale upeče.

Tip na moučník: Čokoládový dort bez mouky

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*