Domů / Vaření / Jak se dělá lečo

Jak se dělá lečo

Maďarské lečo

Ingredience

  • olej
  • 1 kg zelené a červené papriky
  • 1 kg rajčat
  • ½ kg cibule
  • sůl
  • pepř
  • 3 ks klobásy
  • 1 vejce

Postup

Nakrájíme si papriky, rajčata a cibuli podle chuti, nejlépe na větší kousky. Připravíme si větší hrnec, nejlépe široký a nízký. Rozpálíme olej a přidáme cibuli. Lehce ji opražíme a přidáme klobásky podle chuti, které také opražíme tak 3 – 4 minutky. Poté přidáme papriky a necháme vydusit. Pozor nikdy nedáváme pokličku! Nakonec přidáme rajčata neoloupaná a dovaříme do měkka asi 15 minut opět bez pokličky. Papriky a rajčata mají dost vody, která vám vydrží. Dusíme na velmi mírném ohni! Pro milovníky vajíček: vajíčka rozklepneme do misky a řádně ušleháme. Poté, za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Mírně povaříme.

 leco

Klasické lečo

Ingredience

  • 800 g rajčat
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • 500 gčervené papriky
  • 1 cibule
  • 200 g měkkého salámu
  • pepř
  • sůl

Postup

Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na jemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme doměkka.

Zatím si nakrájíme salám na kostičky. Do leča vsypeme nakrájený salám a prohřejeme. Do hrníčku rozklepneme vejce, rozmícháme je vidličkou a zahustíme jím lečo. Nakonec klasické lečo ochutíme solí a pepřem.

Hotové klasické lečo podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.

Dobrou chuť!

O Stefan Tichy

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*