krevety
Vaření

Krevety na česneku

Ingredience:

[starlist]

  • 400 g velkých, loupaných krevet
  • olivový olej
  • 4 stroužky česneku
  • 2-3 sušené feferonky
  • bílé víno
  • sůl
  • pepř
  • petržel

[/starlist]
krevety

Postup:

Připravíme si pánev a necháme ji pořádně rozehřát. Do ní si nalijeme olivový olej. Než se olej zahřeje, připravíme si česnek, který rozetřeme s troškou soli. Česnek můžeme hned hodit do pánve, přidáme k němu pár rozdrcených sušených feferonek. Než nám zavoní, připravíme si krevety. Krevety musíme umýt a oloupat. Pokud to půjde, koupíme již oloupané, abychom s nimi neměli tolik práce. Až se nám rozvoní česnek a papričky, přihodíme k nim na pánev naše krevety. Krevety musíme hlídat a často otáčet, aby se nám nepřipálily. Po 2 až 3 minutách k nim přilijeme 2 dcl bílého vína. Víno nám krásně splyne s výpekem, který vznikl na pánvi restováním krevetek, česneku a feferonek. Na pánvi ho necháme prohřívat ještě tak minutku nebo dvě. Poté osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Na pánvi už dlouho nenecháváme. Pouze promícháme, aby se nám vše krásně spojilo a odstavíme. Připravíme si talíř a můžeme podávat. Mě nejvíce chutnají s opečeným bílým toastem.

Přeji dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.