Komerční články

Jak vybrat odvlhčovač vzduchu v několika krocích

Máte doma vysokou vzdušnou vlhkost a snažíte se ji nějakým způsobem snížit? Není se čemu divit, jelikož právě ona může vést k velkým nepříjemnostem. Ve vlhku se totiž skvěle daří nejrůznějším houbám a plísním, jež mají na lidský organismus neblahý vliv. Jakousi nejlevnější klasiku v boji s vlhkostí představují odvlhčovače vzduchu. Koupit si takovýto přístroj dnes není nijak náročné, nabídka je poměrně široká, nicméně i tak se vyplatí orientovat se dle různých kritérií? Jakých? Na ta nejznámější se podíváme podrobněji v tomto článku.

Jaké jsou základní technologie odvlhčování?

V podstatě tři. Každá je jiná a jen těžko lze z tohoto pohledu určit nejlepší odvlhčovač vzduchu. První tipem jsou kompresorové odvlhčovače, jež začínají pracovat při teplotě 5 °C. Nejvyššího výkonu mohou dosahovat ale při mnohem vyšších teplotách, optimálně kolem 30 °C. Adsorpční odvlhčovače fungují slušně již od 0 °C. Jejich výkon není závislý na teplotě a je v podstatě konstantní. Není třeba do nich nakupovat žádné náplně, provoz tedy není nijak extrémně drahý. Absorpční odvlhčovače fungují jinak, obsahují látku, jež navazuje vlhkost. Tato látka ubývá a je třeba ji pravidelně dokupovat.

Důležité funkce odvlhčovače

Určitě není od věci myslet také na rozšiřující funkce samotného odvlhčovače. začít bychom mohli ventilací nezávislou na odvlhčování. kompresor je sice mimo provoz, ale ventilace dál bez problémů funguje. Urychlení větrání tak bez potíží zvládnete. Urychlení větrání tak bude maximálně efektivní. A co taková funkce sušení prádla? Tu ocení nejenom hospodyňky v bytech. Zapomenout nelze ani na časovač vypnutí a možnosti ionizace vzduchu. Funkcí může být spousta. vyplatí se je znát.

Pozor na nadměrnou hlučnost

Jestliže potřebujete odvlhčit sklep nebo jiné místnost, v nichž nejste, jde o nedůležitý ukazatel. Jestliže jde ale o místnosti, v nichž býváte často, určitě hlučnost berte v potaz. Hranice únosnosti se pohybuje kolem 40 dB. Více informací o mnohých charakteristikách odvlhčovačů najdete na testy-recenze.cz.

Zdroj obrázku: Marina Shvedak_nice foto / Shutterstock.com