Nejjednodušší vánoční pečení hotové za pár minut: přesto moderní a sofistikované!

0
92

Každá hospodyňka ocení, když v době adventu bude moci péct to nejsnadnější cukroví vůbec. Vybrali jsme pro vás ty nejosvědčenější a nejlepší recepty. Jsou velice chutné, jednoduché, a přesto mají své kouzlo. Pojďme se rovnou vrhnout na recepty!

Skořicové hvězdičky

Budete potřebovat:

  • 250g margarínu
  • 220 g moučkového cukru
  • 300 g hladké mouky
  • 90 g bílé rýžové mouky
  • 1 1/2 lžičky mleté skořice
  • skořicový cukr na posypání

Postup:

Předehřejte troubu na 160 stupňů. 2 plechy vyložte pečicím papírem. Ke šlehání margarínu použijte elektrický mixér a přisypávejte moučkový cukr. Šlehejte, dokud hmota nezíská bledou barvu. Následně můžete přidat mouku s mletou skořicí. Spojte v těsto, dejte na půl hodiny do lednice a následně vytvarujte hvězdičky a vyskládejte je na plech.

Těsto rozválejte na pomoučněné ploše na plát o tloušťce 3 mm. Hvězdicovým vykrajovátkem o průměru 5 cm vykrajujte z těsta hvězdičky. Umístěte na vyložené plechy. Lehce posypte skořicovým cukrem. Pečte po dobu 12-15 minut do světle zlaté barvy. Plechy dejte stranou, dokud nevychladnou.

Čokoládovo – rumové lanýže

Budete potřebovat:

  • 250g sušenek
  • 80 g sušeného kokosu
  • 60 ml tmavého nebo kokosového rumu
  • 60 ml kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 150 g rozpuštěné hořké čokolády
  • 150 g rozpuštěné bílé čokolády
  • 150 g rozpuštěné mléčné čokolády
  • Kakaový prášek na obalení

Postup:

Plech vyložte pečicím papírem. V kuchyňském robotu zpracujte sušenky do jemného rozdrcení. Drobky sušenek přemístěte do velké mísy. Přidejte kokos, rum, kondenzované mléko a kakaový prášek a míchejte, dokud se vše dobře nespojí, abyste získali hladkou a bohatou texturu. Chcete-li vyrobit lanýže bez přidání alkoholu, nahraďte tmavý nebo kokosový rum 60 ml zahuštěné smetany.

Pro stejnoměrné lanýže si vytvořte sušenkovou směs pomocí vrchovaté lžičky. Položte na vyložený plech. Dejte na jednu hodinu do lednice, dokud směs neztuhne.

Do středně velké žáruvzdorné misky dejte rozpuštěnou hořkou čokoládu do hrnce s vroucí vodou a ujistěte se, že se dno misky nedotýká vody. Míchejte kovovou lžičkou, dokud se čokoláda rovnoměrně nerozpustí a nebude hladká. Opakujte s rozpuštěním bílé a mléčné čokolády v samostatných žáruvzdorných miskách.

Toužíte-li lanýže rovnoměrně obalit, namáčejte vidličkou 1 lanýž v rozpuštěné hořké čokoládě. Poklepáním na okraj misky odstraňte přebytek. Umístěte na připravený plech. Opakujte se zbývajícími lanýži, střídavě hořkou, bílou a mléčnou čokoládou. Nechte ztuhnout 30 min.

Zbývající čokoládu vložte do samostatných uzavíratelných plastových sáčků. Odřízněte 1 roh. Tmavé lanýže pokapejte bílou čokoládou a bílé lanýže hořkou čokoládou. Lanýže z mléčné čokolády poprašte kakaovým práškem.

Bílá čokoláda s malinovým fondánem

Budete potřebovat:

  • 395g slazeného kondenzovaného mléka
  • 220 g moučkového cukru
  • 125 g másla nakrájeného na plátky
  • 2 lžíce glukózového sirupu
  • 200 g rozpuštěné bílé čokolády
  • 70 g nastrouhaných opražených mandlí
  • 110 g malinového džemu

Postup:

Čtvercovou dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem tak, aby strany přesahovaly. Přelijte kondenzované mléko.

Cukr, máslo a glukózový sirup rozpusťte ve středně velkém hrnci na mírném ohni. Vařte za stálého míchání 8 minut nebo dokud se cukr nerozpustí a směs nezíská hladkou a lesklou glazuru. Je potřeba, aby vše malinko zhoustlo.

Vmíchejte mandle a směs nalijte do připravené formy. Na fondán naneste lžící kopečky džemu a pomocí špejle jej propíchejte. Až se fondán ochladí na pokojovou teplotu, dejte do lednice na 4 hodiny nebo prostě a jednoduše do ztuhnutí. Poté rozřežte na kousky a je hotovo.