Vaření

Tip na snídani: Slaninové houstičky se sýrem

Potřebujete rychlou snídani, která se může změnit například také ve svačinu nebo dobrou večeři? Tyto slaninové houstičky se sýrem jsou skvělé pro každou příležitost, můžete je konzumovat vlažné nebo i studené, ke snídani, svačině nebo i večeři. Jsou ideální pro děti na svačinu do školy nebo také jako rychlá svačinka ve chvíli, kdy nestíháte klasické jídlo. Kynuté těsto je chutné, dobře se s ním pracuje.

Jednoduché houstičky

Kynuté těsto je velmi oblíbeným těstem, skvěle chutná, dobře se s ním pracuje a hodí se pro všechny příležitosti. Máte-li svůj vlastní recept na kynuté těsto, pak si jej klidně můžete připravit a přidat jen slaninu a sýr. Pokud ne, vyzkoušejte naše skvělé těsto, se kterým je radost pracovat.

Co budete potřebovat:

  • ½ kg hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1,5 dl oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • 2,5 dl mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 čajová lžička cukru
  • 200g anglické slaniny
  • 100g šunky
  • 150g tvrdého sýra (čedar, parmazán nebo klasický eidam)

Jak postupovat:

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu mouky. Lehce zamíchejte a počkejte, až vzejde kvásek. Postupně přidejte další suroviny a vymíchejte hladké těsto, které posypte moukou. Dejte do tepla a nechejte asi jednu hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělte na deset dílů, z každého z nich vytvořte tři menší dílky a vyválejte úzké válečky. Na pracovní plochu dejte slaninu a jednotlivé dílky a zapleťte v houstičky. Pletení je jednoduché, jako klasické copy.

Dejte na plech, posypte nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem. Nechejte ještě deset minut kynout a poté pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.