Tip na snídani: Slaninové houstičky se sýrem

0
192

Potřebujete rychlou snídani, která se může změnit například také ve svačinu nebo dobrou večeři? Tyto slaninové houstičky se sýrem jsou skvělé pro každou příležitost, můžete je konzumovat vlažné nebo i studené, ke snídani, svačině nebo i večeři. Jsou ideální pro děti na svačinu do školy nebo také jako rychlá svačinka ve chvíli, kdy nestíháte klasické jídlo. Kynuté těsto je chutné, dobře se s ním pracuje.

Jednoduché houstičky

Kynuté těsto je velmi oblíbeným těstem, skvěle chutná, dobře se s ním pracuje a hodí se pro všechny příležitosti. Máte-li svůj vlastní recept na kynuté těsto, pak si jej klidně můžete připravit a přidat jen slaninu a sýr. Pokud ne, vyzkoušejte naše skvělé těsto, se kterým je radost pracovat.

Co budete potřebovat:

  • ½ kg hladké mouky
  • 2 vejce
  • 1,5 dl oleje
  • 1 čajová lžička soli
  • 2,5 dl mléka
  • 1 kostka droždí
  • 1 čajová lžička cukru
  • 200g anglické slaniny
  • 100g šunky
  • 150g tvrdého sýra (čedar, parmazán nebo klasický eidam)

Jak postupovat:

Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu mouky. Lehce zamíchejte a počkejte, až vzejde kvásek. Postupně přidejte další suroviny a vymíchejte hladké těsto, které posypte moukou. Dejte do tepla a nechejte asi jednu hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělte na deset dílů, z každého z nich vytvořte tři menší dílky a vyválejte úzké válečky. Na pracovní plochu dejte slaninu a jednotlivé dílky a zapleťte v houstičky. Pletení je jednoduché, jako klasické copy.

Dejte na plech, posypte nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem. Nechejte ještě deset minut kynout a poté pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Přejeme dobrou chuť!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno