Úklid v kuchyni – jak čistit spotřebiče?

0
119

V domácnosti a kuchyni zejména by měl být pořádek, čistota a organizovanost. Když si do své domácnosti vybíráte spotřebiče, snažíte se, aby byly co možná nejlepší, kvalitní a tím pádem tak dlouho posloužily. Podobně je tomu i v kuchyni, zde se snažíte, aby jednotlivé spotřebiče vydržely co nejdéle. Proto se k nim musíte také tak chovat.

Údržba je nutností

Ze všeho nejdřív je nutno spotřebiče pravidelně čistit, protože špína, která zaschne a je zašlá jde odstranit velmi špatně. Navíc mastné nečistoty v kuchyni mohou způsobovat vodní kámen, může to mít vliv na celkovou funkci spotřebiče. Jak se starat například o varnou konvici, digestoř nebo lednici?

Digestoře

Na nich se drží asi úplně nejvíc mastnoty v kuchyni. Je nutno je pravidelně čistit a nenechat mastnotu, aby byla zašlá. Odstranění by bylo mnohem pracnější. Odmastit digestoře je dobré s pomocí kvalitního odmašťovače. Čas věnujte také filtrům, ten uhlíkový čistěte jednou za dva měsíce. Můžete jej dát do myčky na nádobí nebo klasicky čistit v teplé vodě. Tukový filtr je nutno čistit jednou měsíčně a to s pomocí mycího prostředku a vody nebo v myčce, kde je nižší teplota.

Rychlovarné konvice

Zde je nutno se zaměřit zejména na vnitřní část, protože zde se pravidelně může usazovat vodní kámen. Nejlepší je použít odvápňovač, který najdete v každé drogerii, někdo vodní kámen rád odstraňuje s pomocí octa a vody. Tuto směs několikrát provařte a máte hotovo. Skvěle jí desinfikuje a odstraní vodní kámen. Je nutno konvici důkladně propláchnout.

Lednice

Zde se usazují a udržují jednotlivé zápachy, je zde vlhko, což je ideální pro plísně a bakterie. Potraviny udržujte proto v dózách a pečlivě zabalené. Měly by se čistit jednou měsíčně, což je dostačující. Antifrost je automatické odmrazování, takže není nutno odstranit nánosy ledu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno