makova babovka
Vaření

Maková bábovka

Suroviny:

[starlist]

  • 2 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek mletého máku
  • 1 hrnek pískového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • prášek do pečiva
  • skořice
  • sůl
  • půl hrnku oleje
  • olej na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • moučkový cukr na posypání

[/starlist]
makova babovka

Postup:

Nejprve si rozklepneme vejce. Pečlivě si oddělíme žloutky od bílků a prozatím oboje dáme stranou. Vezmeme si mouku a prosijeme ji do mísy, přidáme prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Vše zalijeme mlékem a přimícháme mák. Vše důkladně promícháme mixérem, přidáme pískový a vanilkový cukr a přilijeme olej. Stále mícháme, aby se cukr rozpustil. Nyní můžeme přidat žloutky a dokončíme hladké těsto. Nyní si připravíme tuhý sníh z bílků a lehounce ho zapracujeme do těsta. To musíme dělat vařečkou, abychom získali nadýchané těstíčko. Vymažeme si a vysypeme formu a těsto do ní vlijeme. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 až 45 minut. Troubu hlídáme, ale zbytečně často ji neotvíráme. Po upečení necháme vychladnout, přendáme na talíř, ocukrujeme a můžeme podávat.

Dobrou chuť.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.