Domů / Vaření / Tip na oběd či večeři – salát s kuřecím masem

Tip na oběd či večeři – salát s kuřecím masem

Hledáte rychlé a jednoduché tipy na lehký oběd či večeři? Přemýšlíte, co si připravit, aby vám to chutnalo a zároveň to nebylo nijak tučné a těžké? Co takhle vyzkoušet salát? Pozor, nemusí to být nutně jen zelenina, popřípadě těstoviny. Co takové brambory? Ty jsou pro salát ideální, chutné a zároveň nejde o klasický bramborový salát, který si všichni představíme.

Jarní brambory

Jarní brambory jsou ideální přílohou k mnoha jídlům. Můžete z nich udělat francouzské brambory, bramborovou kaši, šťouchané brambory a podobně. Ideální příloha k masu nebo rybě. My doporučujeme tento výborný, rychlý a chutný salát s kuřecím masem. Připravit si jej můžete k obědu nebo také k večeři. Zamilují si jej opravdu všichni! Jak jej připravit? Recept je uzpůsoben pro čtyři porce.

Co budete potřebovat:

  • 800g jarních brambor
  • 4 vejce
  • Čtvrtka pečeného kuřete
  • 1 cibule (nebo jarní cibulka)
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Olivový olej

Jak postupovat:

Jarní brambory pořádně omyjte a uvařte ve slupce asi deset minut. Slijte vodu a nechejte vychladit. Poté opatrně nakrájejte na kolečka. Na pánev dejte trochu oleje a opékejte spolu s nakrájenou cibulí. Přidejte nasekaný rozmarýn, maso, které natrhejte (nebo nakrájejte) na kousky a vše ještě chvíli prohřívejte na pánvi.

Následně stáhněte z plotny, dejte na talíře či do misek. Ke každé porci přidejte vejce, které uvařte natvrdo, nechejte vychladnout a následně nakrájejte na čtvrtky. Salát z brambor a kuřecího masa podávejte s naším dipem, který si vyrobte ze zakysané smetany. Tu dochuťte solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku.

Pečené kuřecí maso můžete nahradit například kuřecím prsíčkem, hovězím masem nebo vepřovým, přidat můžete také lososa nebo jinou rybu. Kromě toho, pokud máte svůj svědčený dip, který vám chutná, můžete jej použít namísto zakysané smetany. Přejeme dobrou chuť!

Tip na oběd či večeři – salát s kuřecím masem

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*