Domů / Vaření / Tip na salát: Pařížský salát

Tip na salát: Pařížský salát

Máte rádi takové ty klasické saláty, které jsou prosyceny majonézou nebo tatarskou omáčkou? Jde o druh salátu, který se proslavil snad po celém světě. Všude existují jeho různé úpravy, různá složení. Je to podobně jako klasické bramborové saláty, každá domácnost je dělá trošku jinak, někdo přidává salám, jiný vůbec. Kupujete pravidelně pařížský salát v obchodech? Co si jej připravit doma?

Domácí pařížský salát

V České republice se do něj dává měkký, často pařížský salám, sladkokyselé sterilované okurky, cibule, hrášek, majonéza, hořčice, sůl, ocet, cukr a podobně. Připravit si jej můžete i vy doma. Stačí k tomu pár surovin, chvíle času a budete mít hotovo. Jak si pařížský salát doma připravit? Vyzkoušejte níže přiložený recept.

Co budete potřebovat:

  • 200 g měkkého salámu (pařížský, gothaj, dietní a podobně)
  • 100 g sladkokyselých sterilovaných okurek
  • ½ malé cibule
  • 3 polévkové lžíce sterilovaného hrášku
  • 150 – 200 g majonézy
  • ½ čajové lžičky hořčice
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Worcester
  • Ocet
  • Cukr dle potřeby

Jak postupovat:

Vezměte misku a na desce nakrájejte salám a okurky na nudličky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte sterilovaný hrášek, majonézu a všechno pořádně promíchejte.

Nyní už jen podle potřeby dochucujte solí, pepřem, hořčicí, worcesterem, octem a případně můžete přisladit, pokud potřebujete. Dejte do lednice, kde nechejte vychladit a odležet. Minimálně tři hodiny, ideálně přes noc. Druhý den vyzkoušejte, případně něco přidejte a můžete podávat.

Tento domácí pařížský salát je dobrým základem pro chlebíčky, pro obložené talíře, mísy a podobně. Skvěle chutná v aspikových dortech nebo s bílým či celozrnným pečivem. Přejeme dobrou chuť!

Tip na salát: Pařížský salát

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*