
Malinové brownies
Jemný a příjemně vláčný, takový je dezert s názvem brownies. Tenoučká křupavá vrstva a pod ní tuhé těsto je ideální pro všechny milovníky dezertů. Je možno jej upéct na několik způsobů, nejčastěji s čokoládou, která musí převažovat nad ostatními ingrediencemi. Můžete do něj přidávat oříšky, sušené ovoce, ale třeba i maliny. Jíst tento dezert je naprostá lahoda a skvělou zprávou je také to, že jej zvládne upéct úplně každý. Není to vůbec nic složitého, smícháte všechny ingredience a dáte péct!
Na malinové brownies budeme potřebovat:
- 200g cukru
- 200g másla
- 200g tmavé čokolády
- 200g malin (pokud máte maliny rádi, můžete přidat klidně víc)
- 60g hladké mouky
- 80g kakaa
- 1 vanilkový lusk celý
- 1 lžička prášku do pečiva
- 4 vejce
Postup pečení:
Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Pečeme v koláčové formě o průměru 22 centimetrů nebo na menším plechu. Formu nebo plech vymažte máslem a vysypte moukou, můžete použít také pečící papír.
Do jedné mísy dejte cukr, mouku, kakao a prášek do pečiva. Tuto sypkou směs smíchejte. Následně vezměte druhou mísu a do ní dejte vejce a změklé máslo. Vše pořádně vyšlehejte. Do vyšlehaného másla s vejci přidejte sypkou směs a jemně vymíchejte vláčné těsto.
Vezměte tmavou čokoládu, nasekejte na kousky a vmíchejte do těsta. Následně vezměte vanilkový lusk a seškrábněte z něj dřeň i se semínky. Přidejte do těsta a promíchejte. Jestliže je podle vás těsto moc husté, pak jej můžete rozředit troškou mléka. Ovšem pozor, ne moc, aby těsto zůstalo stále trošku husté a pěkně se táhlo.
Takovéto těsto nalijte do připravené formy a následně přidejte nahoru maliny. Poté dejte do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. Na povrchu koláče se má vytvořit krusta, ovšem pod ní je koláč jemný a krásně vláčný. Nyní už zbývá jen počkat, až koláč vychladne, můžete přidat šlehačku a maliny na ozdobení a na malinovém brownies si pochutnávat!

