Domů / Vaření / Moučníky / Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Předtím, než spadneme do víru předvánočního shonu, se většinou pouštíme do pečení vánočního cukroví. Málokdo si bez něj dokáže představit Vánoce, neboť právě cukroví se postará o to, aby byt voněl oním specifickým aromatem. Receptů je přitom velmi mnoho a každý z nás má alespoň jeden druh, kterému nedokáže odolat. Pečené i nepečené cukroví, oříškové nebo s marmeládou – také se už nemůžete dočkat?

Někdo rád experimentuje a zkouší nové recepty, kterými se to na internetu a ve speciálních kuchařkách jen hemží. Jiní zase preferují klasiků v podobě lineckého pečiva, pracen, perníčků… a samozřejmě vanilkových rohlíčků. Ty z mísy zmizí jako první, jen se po nich zapráší. Pokud jste v minulých letech na nejoblíbenější cukroví zapomněli, nebo si jen nevěděli rady s jejich přípravou, máme pro vás dobrou zprávu. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak je upéct. vanilkové rohlíčky

Pro přípravu vanilkových rohlíčků budete potřebovat tyto ingredience:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g mandlí
  • 200 g vychlazeného másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru

Recept na vanilkové rohlíčky:

V prvé řadě musíte spařit mandle, aby šly dobře oloupat. Poté, co je oloupete, je nechte osušit a následně na jemno ostrouhejte.

Pracovní plochu pomoučněte a promíchejte na ní prosetou mouku, mandle a sůl. Uprostřed vytlačte důlek a dejte do něj žloutky a cukr. Na okraj položte máslové vložky. Směs rozsekejte velkým nožem a rychle uhněťte do do hladkého těsta. Z těsta vytvořte váleček nebo kouli a zabalte do potravinové fólie. Poté ji na cca 30 min. odstavte do chladu.

Předehřejte si troubu na 175°C. Z těsta, které prozatím vychladlo, utvořte váleček o tloušťce cca 2 cm a nakrájejte jej na kousky široké cca 1 cm. Z těch utvořte rohlíčky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Optimální doba pečení rohlíčků je 12 až 15 minut.

Zatímco se bude péct první várka rohlíčku, připravte si do misky nebo hlubokého talíře moučkový mix moučkového a vanilkového cukru. Po vytažení z trouby rohlíčky v cukru obalte. Tedy v době, kdy jsou ještě teplé.

O Adams

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*