Vanilkové rohlíčky

0
76
vanilkové rohlíčky

[dropcap]P[/dropcap]ředtím, než spadneme do víru předvánočního shonu, se většinou pouštíme do pečení vánočního cukroví. Málokdo si bez něj dokáže představit Vánoce, neboť právě cukroví se postará o to, aby byt voněl oním specifickým aromatem. Receptů je přitom velmi mnoho a každý z nás má alespoň jeden druh, kterému nedokáže odolat. Pečené i nepečené cukroví, oříškové nebo s marmeládou – také se už nemůžete dočkat?

Někdo rád experimentuje a zkouší nové recepty, kterými se to na internetu a ve speciálních kuchařkách jen hemží. Jiní zase preferují klasiků v podobě lineckého pečiva, pracen, perníčků… a samozřejmě vanilkových rohlíčků. Ty z mísy zmizí jako první, jen se po nich zapráší. Pokud jste v minulých letech na nejoblíbenější cukroví zapomněli, nebo si jen nevěděli rady s jejich přípravou, máme pro vás dobrou zprávu. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak je upéct. vanilkové rohlíčky

Pro přípravu vanilkových rohlíčků budete potřebovat tyto ingredience:

[starlist]

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g mandlí
  • 200 g vychlazeného másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 125 g cukru
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • 1 balíček vanilkového cukru

[/starlist]

Recept na vanilkové rohlíčky:

V prvé řadě musíte spařit mandle, aby šly dobře oloupat. Poté, co je oloupete, je nechte osušit a následně na jemno ostrouhejte.

Pracovní plochu pomoučněte a promíchejte na ní prosetou mouku, mandle a sůl. Uprostřed vytlačte důlek a dejte do něj žloutky a cukr. Na okraj položte máslové vložky. Směs rozsekejte velkým nožem a rychle uhněťte do do hladkého těsta. Z těsta vytvořte váleček nebo kouli a zabalte do potravinové fólie. Poté ji na cca 30 min. odstavte do chladu.

Předehřejte si troubu na 175°C. Z těsta, které prozatím vychladlo, utvořte váleček o tloušťce cca 2 cm a nakrájejte jej na kousky široké cca 1 cm. Z těch utvořte rohlíčky a rozložte je na plech vyložený pečícím papírem. Optimální doba pečení rohlíčků je 12 až 15 minut. [box type=“success“ ] Zatímco se bude péct první várka rohlíčku, připravte si do misky nebo hlubokého talíře moučkový mix moučkového a vanilkového cukru. Po vytažení z trouby rohlíčky v cukru obalte. Tedy v době, kdy jsou ještě teplé. [/box]

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno