Moučníky,  Vaření

Tip na dezert: Malinovo – čokoládový dezert

Také občas přemýšlíte nad tím, co své návštěvě připravit jako sladký dezert? Máte však pocit, že neustále pečete ty samé dezerty? Chcete něco nového, neokoukaného a dobrého? Co takhle malinový dezert s čokoládou?  Je lehký, vynikající a návštěvě určitě zachutná. U nás doma se po něm vždycky zapráší.

Tento dezert je ideální pro všechny, kteří přijdou na návštěvu nebo jako sladkou tečku při oslavách narozenin. Jde o těsto křehké, které je velmi oblíbené. Na své si přijdou milovníci ovoce nebo také čokolády. Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý recept! Přinášíme křehké těsto v bezlepkové variantě.

Suroviny:

  • 125g másla
  • 180g pohankové mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 1 kus vejce
  • 2 polévkové lžíce kokosového cukru
  • Sůl
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 125g 70% čokolády
  • 1 polévkové lžíce másla
  • Čerstvé maliny

Postup:

Mouku, máslo, cukr, vejce a sůl smíchejte a vypracujte v těsto, které následně dejte do lednice odpočinout. Těsto poté vyválejte a dejte do formy. Doporučujeme pečlivě vtlačit a následně propíchejte vidličkou. Pečte v rozehřáté troubě na 170 stupňů asi dvacet minut. Korpus musí být mírně hnědý.

Mezitím smetanu co nejvíc zahřejte, ale pozor, nesmí vařit. Poté do ní dejte nalámanou čokoládu a šlehejte, dokud neroztaje. Přidejte tři lžíce másla a opět šlehejte, dokud nebude krém hladký a lesklý.

Krém vlijte na připravený korpus, který je upečený a pořádně vychladlý. Dejte do lednice na chvíli ztuhnout a následně ozdobte malinami. Můžete dát opět do lednice na ztuhnutí, bude se tak lépe později krájet. Nakrájejte a na talíři ozdobte kopečkem šlehačky a malinami.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.