Bydlení,  Byty,  Dekorace,  Design,  Domy,  Inspirace pro bydlení,  Interiér,  Tipy & praktické informace

Kutilské tipy na uložení alkoholu ve vašem domě

Jak si doma udělat stylový a funkční bar? Nepotřebujete k tomu příliš mnoho dřeva ani plastu. Dá se vystačit poměrně s málem, když nejste nároční. Plnohodnotné nastavení baru na zakázku by vás vyšlo o dost dráže.

Objevte v sobě kreativního ducha

Oživte i ten zdánlivě nejmenší a nejtmavší kout vašeho domu! Mini-bar se tak může hravě stát skutečností, nejen vaší fantazií nebo pouhým snem. Stačí vám k tomu i omezená čtvercová plocha, takže nic, co by vám mohlo stát v cestě. Tento prostor doma najde zajisté každý z nás. Maximalizující efekt přinese mimo jiné také vnímaná velikost z celého prostoru, když přidáte zrcadlo nad bar, krásně se prozáří a zvětší.

Máme pro vás i tipy, pokud se vám do výstavy domácího baru nechce! Ono i servírování na podnosu vypadá vkusně a elegantně. A pamatujte na jednu věc. Krásné lahvičky není zapotřebí schovávat, naopak je vystavte všem na odiv.

Police na alkohol? Proč ne!

Stejně dobře jako funguje police na knihy, bude také fungovat v případě alkoholu. Způsob provedení je pak zcela jistě ve vaší režii. Nicméně naším tipem je např. barový koutek v obývacím pokoji a modrou tapetou.

Budete si tu připadat jako v ráji. Obohaťte modrou barvu o pestrou škálu jiných chladných podtónů, např. šedé a čokoládovo-hnědé. Důmyslná pracovna, kde si můžete okořenit svůj život špetkou alkoholu je zajisté v kurzu! Uklidníte tu své pocuchané nervy, což je v dnešní době vítanou záležitostí.

Ať již tedy skříňový mini-bar nebo nějaké menší zákoutí na skladování vína nebo na jiné zásoby, vše bude působit na oko velmi příjemně. Můžete na to jít i rafinovaně. Nemusí být vše vidět na první pohled. Co třeba schovka pod schodištěm v podobě držáku na víno? Budete se možná divit, ale i sem lze zakomponovat velké množství alkoholu na poměrně malé ploše.

Přeměna šatního koutu

Plno bytů i domů má v konceptu bydlení začleněnou šatnu. Někdo jí však využívat nechce a ukládá sem zbytečnosti. Proberte věci, které tu jsou uložené a mělkou šatnu změňte na neprůchozí barový kout. Stačí sem přitlouct pár polic nebo skříněk. Odstraněním zašupovacích dveří získáte další prostor navíc. Klidně si ho oživte závěsem z drobných korálků. Dodáte místnůstce karibský nádech!

Když máte naopak hodně prostoru a nevíte, jak ho využít, tak si dovolte domácí bar. Rozlehlý bar tak může zabírat celý prostor místnosti a fungovat současně i jako pokoj pro hosty a raut pro večírky.

Soklové police alias spižírna

V každé správné domácnosti je spíž. Vy ji však rafinovaně můžete předělat na domácí bar. Okamžitě tak přidáte skrytému úložnému prostoru pořádek. Police nemusí být schované za dřevěnými dvířkami, klidně dejte šanci i třeba pěkné elegantní látce. Ta již sama neznačí, že tu zřejmě není místo na kořenky, ale na něco daleko exkluzivnějšího.

Alkohol uložený v zásuvce

Možná vás tato možnost ani neláká a říkáte si, že je to divné. Nicméně i dobře organizovaná zásuvka dokáže skvěle posloužit jako pomyslný bar. Stačí si pořídit organizér do zásuvky, abyste měli jistotu, že se vám lahvičky nepřevrhnou a nebudou o sebe cinkat. Podobně si lidé poradili i v případě nočních stolků. Stačí je repasovat a povýšit na výsostnou úroveň.

Pojízdný vozík

Další možnost, jak si k televizi dopřát lahodný mok a jiné dobroty. Nemusí se tedy jednat jen o čisté stolování v podobě jídla, ale klidně i alkoholu. Další možností je si pořídit malou ledničku, kde se vám bude alkohol rovnou chladit. Sami přijdete na to, kde to bude alkoholickému pití slušet nejvíce. Někdo ho chce nechat vidět, jiný raději volí např. skříňku pod dřezem.