Domů / Vaření / Tip na bramboráky – ty z brokolice jsou také výborné

Tip na bramboráky – ty z brokolice jsou také výborné

Milujete bramboráky? Ať už si je dáváte samostatně nebo s kuřecí masovou směsí, bohatě posypanou sýrem. Existuje opět spousta možností a variant, jak připravit bramboráky, někdo do nich dává strouhanku, jiný mouky, další kousky salámů nebo uzeného, jiný do něj přidává spoustu česneku. Ať už je připravujete velké, které jsou málem přes celý talíř, nebo mini bramboráčky, které jdou jako výborná příloha k masu nebo masové směsi. Napadlo vás někdy obměnit hlavní ingredienci?

Bramborák bez brambor

Zní to poněkud zvláštně, ale jistě jste už minimálně slyšeli o cuketových placcích nebo minimálně jste viděli v restauracích zeleninové placičky. Jsou připravovány na způsob bramboráčků. Nyní můžete vyzkoušet zaměnit brambory za brokolici. Brokolicové bramboráčky jsou také výborné – samostatně nebo jako příloha k masům.

Co budete potřebovat:

  • 4 polévkové lžíce hladké mouky
  • 1 menší brokolice
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 větší brambory
  • 50 ml mléka
  • Sůl, mletý pepř

Jak postupovat:

Oloupejte brambory, omyjte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Brokolici očistěte od košťálu, omyjte a nastrouhejte podobně jako brambory. Česnek oloupejte a prolisujte k bramborám a brokolici. Promíchejte a do této směsi přidejte vejce, mléko a mouku. Vše pečlivě promíchejte, přidejte sůl a mletý pepř a opět promíchejte celou směs.

Pokud se vám zdá, že směs nedrží, můžete přidat trochu mouky. Vždy přidávejte trochu a poté zkoušejte, zda směs drží. Následně tvořte menší placičky, které opékejte na rozpáleném oleji z obou stran. Hotové je dávejte na papírovou utěrku, která vsákne zbytky oleje. Brokolicové bramboráčky můžete konzumovat teplé, jako samostatný vegetariánský pokrm nebo jako výbornou přílohu k masům či masovým směsím. Chutné jsou také za studena, jako dobrá večeře.

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*