Vaření

Tip na polévku: Špenátová

Máte také rádi špenát? Často jím plníte maso, připravujete špenát s vejcem nebo přidáváte k pečenému vepřovému masu. Milujete jej natolik, že hledáte nové a nové recepty, kterými můžete své rodině špenát připravit. Je velmi dobrý pro lidské zdraví a také chutný. Pokud i vám chutná, můžete vyzkoušet klasickou špenátovou polévku s krutonky.

Přínos špenátu pro lidské tělo

Do Evropy se špenát dostal okolo 16. století, první zmínky o této rostlině se objevili již v 10. století. Obsahuje spoustu vitamínů, například vitamín C, vitamín E, vitamín K a mnoho minerálů. Pro lidské tělo je opravdu hodně prospěšný. Připravte si i vy jednoduchou, ale chutnou špenátovou polévku.

Co budete potřebovat:

  • 450 g mraženého špenátu
  • Sůl, mletý pepř
  • 1 ks muškátového oříšku
  • 4 kusy žloutku
  • 1 polévková lžíce koření do polévky
  • 250 g smetany
  • Chléb nebo rohlíky

Jak postupovat:

V půl litru vody špenát krátce povařte, ochuťte kořením. Přidejte také smetanu, do které předtím přidáte žloutky a pořádně promícháte. Smetanu se žloutky přidejte do hrnce se špenátem. Díky tomu polévku zahustíte, ale také zjemníte. Dále polévku už nevařte, jen krátce prohřejte.

Chléb nebo rohlíky nakrájejte na menší kostičky a dejte péct nasucho do trouby. Při pečení dávejte pozor, pečivo se velmi rychle může spálit. Pravidelně promíchávejte. Jakmile máte upečeno, dejte bokem vychladit.

Do hlubokého talíře nalijte polévku a přidejte upečené krutonky pečiva. Přidat můžete trochu zakysané smetany nebo vejcem, které je uvařené natvrdo. Díky tomu například bude polévka dostatečně syta a bude se hodit například k obědu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.