Vaření

Tip na oběd: Losos s tymiánem

Losos je velmi dobrou a oblíbenou rybou, který bývá pravidelně na talíři mnoha lidí. Má spoustu skvělých látek, které podporují zdraví, obsahuje velké množství omega-3 nasycených mastných kyselin, které jsou pro tělo skutečně dobré a správné. Také si připravujete poměrně pravidelně lososa, ale nevíte už, jak jej připravit? Koření na ryby používáte pořád, na gril je pozdě, ale i tak by to chtělo změnu. Receptů na lososa je spousta. Nám v redakci se osvědčil losos s citronem a tymiánem. Je to velmi jednoduché, recept připravíte rychle a pak už stačí lososa dát jen do trouby a nechat péct! Jak si připravit tuto chutnou a zároveň zdravou rybu?

Co budete potřebovat:

  • Lososa
  • Citron
  • Tymián
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Trocha vody

Jak postupovat:

Nejlepší je losos s kůží, která jej drží pohromadě. Můžete použít podkovy i stejk, podle vašich preferencí. Omyjte jej a potřete trochou olivového oleje. Následně jej zlehka posypte sušeným tymiánem. Máte-li čerstvý, určitě použijte čerstvý. Pokud chcete, můžete jej osolit a opepřit, ale podle naší chuti to není potřeba.

Citrony omyjte a nakrájejte na kolečka. Ty poté na lososa umístěte (klidně i po bocích). Přidejte trochu vody a dejte do trouby na střední plamen. Pečte, dokud nebude losos hotový, občas podlijte vodou, popřípadě lososa přelijte vodou, aby nebyl příliš vysušený.

Po upečení plátky citronu sundejte a můžete lososa servírovat. Nám se osvědčilo podávat jej s ledovým salátem a bramborovou kaší, ale jistě bude vynikající i s hranolkami nebo šťouchanými bramborami. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.