bábovka recept
Moučníky,  Vaření

Recept na bábovku

Hádanka dne zní:“Která česká buchta patří mezi nejoblíbenější?“ Odpověď vás nepřekvapí. Připravili jsme pro vás recept na typickou českou bábovku, na které si smlsnete vy, vaše rodina i přátelé.

Ingredience

1 hrnek teplé vody

3  vejce

2 hrnky polohrubé mouky

1 balíček kypřícího prášku

1 sklenka oleje

1 balíček vanilkového cukru

1 hrnek cukru krupice

2 lžíce kakaa

bábovka recept

Postup

Prvním krokem je oddělení žloutků od bílků. Poté nasypte všechny sypké suroviny do mísy, přidejte tři žloutky, sklenici oleje a zalijte hrnkem teplé vody. Vše důkladně zamíchejte. Z bílků ušlehejte sníh, který následně vmíchejte do těsta. Nebojte se přidat rozinky, ořechy nebo kokos – záleží jen na vaší chuti.

Formu vymažte a vysypte moukou. Vlijte do ní cca 2/3 těsta. Zbylou třetinku dochuťte 2 lžícemi kakaa a zamíchejte. Poté těsto nalijte ke zbytku, které již čeká ve formě.

Nastává poslední fáze – pečení. Troubu předehřejte a prvních 20 minut pečte na 150 – 160°C. Poté teplotu nastavte na 180°C a nechte bábovku po dobu 20 – 30 minut dopéct. Zda je hotová, zjistíte snadno. Jako indikátor použijte „starou dobrou“ špejli 🙂

A co dál? Hotovou bábovku opatrně vyklopte, vyšperkujte cukrem a můžete servírovat.

Nechte si chutnat!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.