Tip na oběd – výborné cuketové kotletky

0
146

Léto je sezóna, kdy v kuchyni využíváte spoustu plodin, které koupíte u místních farmářů, sklízíte ze zahrádky nebo také dostáváte od kamarádů a příbuzných. Proto se na talířích objevují pochoutky jako kynuté knedlíky s jahodami, které skvěle chutnají, na různé zeleninové saláty, které můžete připravit z čerstvých a domácích surovin. Máte k dispozici také cuketu? Je výborná, její příjemná chuť uhrane spoustě lidem. A kromě jiného obsahuje spoustu důležitých vitamínů a minerálů, které podporují lidské zdraví. Co z cukety připravit? A šel by z ní hlavní chod? Nemusí to nutně být jen placičky, které připravují snad všichni okolo! Chtělo by to něco, co by vám chutnalo? Co by bylo dobré a přitom chutné zároveň? Tyto cuketové kotletky si zamilujete! Sice bez masa, ale zato opravdu vynikající!

Co budete potřebovat:

  • 7 středních cuket
  • 200 – 300g starého chleba
  • 5 až 6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Olej na smažení

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív připravte cuketu tak, abyste z ní mohli vytvořit kotletky. Zbavte je slupek a semínek, ořežte stonky, které jsou přebytečné. Na struhadle nastrouhejte cuketu na jemno a poté promíchejte s dostatečným množstvím soli. Promíchejte a nechejte minimálně deset minut působit.

Mezitím za pomoci mixéru rozemelte starý chléb na prášek. Oloupejte česnek, prolisujte a smíchejte spolu s práškem, který jste vytvořili z chleba, s vejcem a mletým pepřem. Přidejte nastrouhanou cuketu a opět celou směs promíchejte. Měla by držet pospolu, proto z ní můžete začít tvořit menší či větší placičky. Doporučujeme menší, protože ty se lépe propečou.

Po vytvoření placiček dejte na větší množství rozpáleného oleje a smažte. Měly by mít hnědou krustu, tak poznáte, že jsou hotové. Na závěr můžete přidat zakysanou smetanu, která placičky pomůže dochutit, ale nemusíte.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno