Domů / Vaření / Tip na večeři – výborné zeleninové rizoto

Tip na večeři – výborné zeleninové rizoto

Hledáte stále nové a nové recepty, které by byly jednoduché a k tomu všemu ještě chutné? Takové, které nebudou mít spoustu kalorií, které vám a vašemu tělu nezpůsobí kilogramy navíc? Zeleninové pokrmy má rád snad každý a vyzkoušet něco nového než jen smažený květák nebo sladké obědy je dobré. Zeleninová rýže může být jedním z pokrmů, který se vám usadí nadobro v jídelníčku. Můžete jej pravidelně konzumovat jako lehkou večeři nebo připravit jako přílohu k masu či rybě. Zeleninová rýže je jednoduchá na přípravu a velmi chutná. Přidat si zde můžete zeleninu podle vlastního uvážení. Vyzkoušejte tuto výbornou zeleninovou rýži, ať už jako výborná příloha nebo jako celé jídlo, například lehká večeře.

Co budete potřebovat:

  • 200g rýže
  • 1 kus červené kapie
  • 1 kus cibule
  • 1 kus pórku
  • 100g mraženého nebo sterilovaného hrášku
  • 50g hlívy ústřičné
  • 1 kus masoxu (případně kuřecí nebo hovězí vývar)
  • 0,5 litru vody
  • Olej na restování
  • Sůl, mletý pepř

Jak postupovat:

Vezměte rýži, kterou velmi dobře properte a přes noc namočte ve vodě. Před přípravou si nakrájejte cibuli na drobné kostičky a osmahněte na rozpáleném oleji. Přidejte hlívu ústřičnou, kterou nakrájíte na tenké plátky. Pórek nakrájejte na kolečka, cibuli na plátky. K cibuli a hlívě ústřičné přidejte další kousky zeleniny a promíchejte. Chvíli restujte a poté přidejte půl litru vody a rozdrobte jednu kostku masoxu. Když máte vývar, přidejte jen ten, bez vody. Přidejte scezenou rýži, přikryjte poklicí a duste minimálně dvacet minut. Můžete přidat do trouby a péct tímto způsobem. Hotovou zeleninovou rýži dejte na talíř, můžete přidat nastrouhaný sýr. Přejeme dobrou chuť!

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*