zapecena cuketa
Vaření

Zapečená cuketa

[dropcap]T[/dropcap]ento recept je snadný, rychlý a připravovaný bez tuku. Je vynikající nejen jako teplé hlavní jídlo, ale také jako studený pokrm – třeba k svačině.

 zapecena cuketa

Ingredience

[starlist]

  • 1,5 kg brambor
  • 2 cukety
  • 3 rajčata
  • 20 dkg anglický slaniny
  • 20 dkg eidamu
  • 6 stroužků česneku
  • 25 dkg nivy
  • olej
  • sůl
  • bazalka
  • pepř
  • chilli
  • provensálské koření

[/starlist]

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme v osolené vodě. Pekáček vymažeme olejem, dno a boky pekáčku vyložíme slaninou. Uvařené brambory slijeme a promícháme s třemi nadrobno nasekanými stroužky česneku a trochou oleje. Poté je rozprostřeme na dno pekáčku. Na brambory rozdrobíme asi tak polovinu nivy. Omytou a nejlépe oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a poklademe na brambory. Osolíme, opepříme. Dále nakrájíme na kolečka i rajčata a opět je na cuketu rozložíme do pekáčku. Rajčata posypeme na drobno nasekaným česnekem, bazalkou a můžeme přidat i další koření podle vlastní chuti. Troubu rozpálíme na 200 °C a necháme zapéct. Asi tak po půl hodině pečení, pokrm posypeme nastrouhaným sýrem, smíchaným s rozdrobenou nivou. Necháme ještě několik minut zapéct, aby měl sýr zlatavou barvu. Nakonec ještě můžeme posypat paprikou.
Všechny suroviny můžeme samozřejmě přidávat dle chuti i dostupného množství.

Dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.