Vaření

Tip na lehký oběd nebo večeři: Zeleninové rizoto s kuřecím masem

Stále hledáte nápady a inspiraci na rychlé a nenáročné jídlo, které připravíte během pár minut a bude vám skvěle chutnat? Milujete pokrmy, které lze připravit bez dlouhého postávání v kuchyni a hlavně takové, na které najdete takřka vždy vhodné ingredience a na kterých si pochutnáte? Jedním z velmi vděčných pokrmů je právě rizoto. Můžete jej připravit na opravdu spoustu způsobů – se zeleninou, se sýrem, různými druhy mas. Jde v podstatě o počeštělou verzi, protože klasické italské rizoto nebývá tolik sypké, jaké české verze.

Zelenina s kuřecím masem

Jedna z velmi dobrých a chutných alternativ je zeleninové rizoto s kuřecím masem. Můžete do něj dát jakoukoliv zeleninu, kterou máte doma nebo kterou máte rádi. Rychle, jednoduše a jídlo, které bude chutnou večeří nebo dobrým obědem, který si můžete vzít do krabičky do práce je hotov. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 150g kuřecích prsou
  • 150g kuřecích stehenních plátků
  • Mrkev
  • Rajčata
  • Žampiony
  • Kapie
  • Směs mraženého květáku a brokolice
  • Kukuřice
  • Hrášek
  • 2 balíčky rýže
  • 1 kostka bujónu
  • Tvrdý sýr
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Koření podle chuti
  • Máslo

Jak postupovat:

Rýži uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě. Během vaření můžete přidat kari koření, které rýži pěkně obarví a dochutí. Kuřecí maso nakrájejte na kousíčky, přidejte koření podle chuti a orestujte na másle. Přidejte nakrájenou zeleninu, trochu vody a promíchávejte. Později přidejte mraženou směs zeleniny, opět trochu vody, zeleninový bujón, který rozdrobte a duste asi deset minut. Směs musí být měkká, ideálně nerozvařená.

K celé směsi přidejte rýži a promíchejte. Neuškodí kousek másla, čímž se celá směs zjemní. Pořádně promíchejte a nad sporákem prohřívejte. Na talíři posypte tvrdým sýrem nastrouhaným najemno a podávejte.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *