Vaření

Tip na oběd – výborný segedínský guláš

Občas přemýšlíte nad tím, co uvařit na oběd? Přes týden si vaříte rychlá jídla nebo se stravujete v práci, děti ve škole a najednou je víkend a před vámi dlouhé přemýšlení, co uvařit. Chtělo by to něco nového, co si rodina zamiluje a vám se bude vařit jednoduše. Chutná vám segedínský guláš? Máte rádi kysané zelí na spoustu způsobů? Pak vám jistě zachutná segedínský guláš, který zahřeje v zimních měsících, posílí imunitu díky zelí. Existuje hned několik způsobů, jak jej uvařit!

Jaký bude ten váš?

Vždy jsem myslela, že segedínský guláš je jen jeden, který vařil doma táta. Když mi kamarádka řekla, že ona jej dělá s mletým masem, koukala jsem. U další kamarádky jsem dostala na talíř bílý segedínský guláš, bez mleté papriky a taky chutnal jinak. Existuje hned několik receptů. Přinášíme jeden z odzkoušených a podle nás velmi dobrých!

Co budete potřebovat:

  • 500g vepřového masa (ideálně plec)
  • 700g kysaného zelí
  • 30g hladké mouky
  • 50g sádla
  • Smetana
  • 1 cibule
  • Sůl, mletá sladká paprika

Jak postupovat:

Cibuli očistěte a nakrájejte na drobné kousíčky, které se následně v guláši ztratí. Maso omyjte a nakrájejte na větší kostky. Zelí otevřete a zjistěte, jak moc je kyselé. Pokud je na váš vkus až moc, můžete jej propláchnout pod vodou. Je-li to potřeba, můžete zelí překrájet, aby se vám lépe vařilo a poté také konzumovalo.

Na půlce sádla osmahněte dozlatova cibuli, přidejte maso a ze všech stran nechte zatáhnout. Vmíchejte sladkou mletou papriku, podlijte vodou a duste maso téměř doměkka. Na zbytku sádla poduste zelí s trochu vlastní šťávy, aby lehce změklo. Přidejte k zelí, zahustěte jíškou a nechte provařit v celém hrnci. Přidejte smetanu, dosolte a duste do měkka. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.