Vaření

Tip na dobrou svačinku – ředkvičková pomazánka se sýrem

Ředkvičky máte rádi? Jejich konzumace je rovněž prospěšná pro tělo. Vyzkoušejte proto ředkvičkovou pomazánku. Je výborná, chutná a lehká. Můžete ji přidávat na jednohubky, dát si dobrou snídani nebo si pomazánku namazat na pečivo k odpolední svačince. Umí výborně zasytit, chutná celé rodině, dětem i dospělým. A vy tak nemusíte děti ládovat nezdravým sladkým pečivem, po kterém budou mít brzy hlad.

Vitamínová bomba

Na první pohled nenáročné ředkvičky mají spoustu skvělých účinků na lidské tělo. Disponují řadou minerálních látek, vitamínů, kyselin. Navíc jsou skvělými antioxidanty, posilují imunitu a disponují také vitamíny B a C. Rovněž obsahují kyselinu listovou, která má dobrý vliv na vývoj plodu a také na růst malých dětí. Kromě toho působí pozitivně na lidskou psychiku a také fyzickou kondici. I vy si připravte rychlou, jednoduchou a přitom výbornou ředkvičkovou pomazánku!

Co budete potřebovat:

  • 1 větší svazek ředkviček
  • 2 – 3 kousky oblíbeného taveného sýra
  • 2 vejce natvrdo
  • 2 polévkové lžíce tvarohu nebo čerstvého smetanového sýra
  • Stroužek česneku
  • Sůl, mletý pepř

Jak postupovat:

Ředkvičky velmi dobře omyjte a osušte. Vezměte struhadlo a na jemné straně opatrně nastrouhejte. Přidejte také vajíčka, která nastrouháte. Chcete-li mít v pomazánce kousky, můžete nakrájet na drobnější kousky. V misce utřete tvaroh spolu s tavenými sýry. Přidejte prolisovaný česnek, sůl a mletý pepř podle chuti. Následně přidejte směs vajec a ředkviček a opět pořádně promíchejte, ať se vše spojí.

Celou směs můžete dochutit solí nebo pepřem, pokud máte rádi česnek, můžete přidat stroužek česneku navíc. Pokud česnek nemáte v oblibě, můžete jej jednoduše vynechat. Pomazánku nechejte nejlépe chvíli odležet a teprve poté jí mažte na pečivo nebo na jednohubky. Výborná je například na celozrnném pečivu nebo francouzské bagetě.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.