Domů / Vaření / Tipy na jednohubky: Lososové i hermelínové

Tipy na jednohubky: Lososové i hermelínové

Chystáte posezení s přáteli nebo už pomalu sbíráte recepty na silvestrovské pohoštění? Zapomeňte na nudnou klasiku v podobě chlebíčků se šunkou a česnekové pomazánky. Vyzkoušejte originální recepty na rychlé jednohubky, které si zamilujete nejen vy, ale také vaši strávníci.

Hermelínové jednohubky s brusinkami

Ingredience:

  • 5 plátků tmavého toastového chleba
  • 120g hermelínu
  • 3 lžíce zavařených brusinek
  • Chilli paprička
  • 3 lžíce smetany
  • 2 hrsti rukoly

Postup:

Každý plátek chleba rozdělte na 4 stejné čtverce a nasucho opečte na pánvi nebo dejte do trouby. Do vyšší nádoby dejte brusinky, smetanu a chilli papričku. S pomocí tyčového mixéru vytvořte hladkou směs, potřete každý plátek chleba a přidejte pár lístků rukoly. Na ni dejte hermelín a vše upevněte párátkem.

Kanapky s lososem

Ingredience:

  • 150g krémového sýru
  • Nasekaná pažitka
  • Hrubá sůl
  • Pepř
  • 24 kusů slaných krekrů
  • Ředkvičky nakrájené tence
  • 100g uzeného lososa
  • Snítka čerstvého kopru

Postup:

Krémový sýr dejte do misky a smíchejte s bylinkami, solí a pepřem. Touto směsí potřete krekry, navrch položte plátek ředkvičky a na něj dejte plátek lososa. Vše ozdobte snítkou kopru a máte hotovo.

 

Jednohubky s pršutem a hruškou

Ingredience:

  • 2 světlé bagety
  • 20g parmezánu
  • 150g pršutu
  • 2 hrušky

Postup:

Z baget odkrojte konce, ty nepoužijeme. Zbytek bagety nakrájejte na tenčí šikmé plátky. Na každý jeden plátek bagety dejte plátek pršutu, plátek parmezánu (ten nakrájejte s pomocí škrabky na brambory) a nakonec kostičku hrušky. To celé spíchněte párátkem, aby vám hruška nepadala.

Mini caprese

Ingredience:

  • 20 kuliček mini mozarelly
  • 20 kusů cherry rajčátek
  • 20 lístků bazalky

Postup:

Na každé párátko napíchněte kuličku mozarelly, jedno cherry rajče a plátek bazalku. Pokud máte rádi chuť balzamikového octa, můžete takto hotové jednohubky pokapat na závěr.

Tipy na jednohubky: Lososové i hermelínové

O Petr Pokorny

Zanechat odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena *

*