Bydlení,  Interiér,  Tipy & praktické informace

Úklid v kuchyni – jak čistit spotřebiče?

V domácnosti a kuchyni zejména by měl být pořádek, čistota a organizovanost. Když si do své domácnosti vybíráte spotřebiče, snažíte se, aby byly co možná nejlepší, kvalitní a tím pádem tak dlouho posloužily. Podobně je tomu i v kuchyni, zde se snažíte, aby jednotlivé spotřebiče vydržely co nejdéle. Proto se k nim musíte také tak chovat.

Údržba je nutností

Ze všeho nejdřív je nutno spotřebiče pravidelně čistit, protože špína, která zaschne a je zašlá jde odstranit velmi špatně. Navíc mastné nečistoty v kuchyni mohou způsobovat vodní kámen, může to mít vliv na celkovou funkci spotřebiče. Jak se starat například o varnou konvici, digestoř nebo lednici?

Digestoře

Na nich se drží asi úplně nejvíc mastnoty v kuchyni. Je nutno je pravidelně čistit a nenechat mastnotu, aby byla zašlá. Odstranění by bylo mnohem pracnější. Odmastit digestoře je dobré s pomocí kvalitního odmašťovače. Čas věnujte také filtrům, ten uhlíkový čistěte jednou za dva měsíce. Můžete jej dát do myčky na nádobí nebo klasicky čistit v teplé vodě. Tukový filtr je nutno čistit jednou měsíčně a to s pomocí mycího prostředku a vody nebo v myčce, kde je nižší teplota.

Rychlovarné konvice

Zde je nutno se zaměřit zejména na vnitřní část, protože zde se pravidelně může usazovat vodní kámen. Nejlepší je použít odvápňovač, který najdete v každé drogerii, někdo vodní kámen rád odstraňuje s pomocí octa a vody. Tuto směs několikrát provařte a máte hotovo. Skvěle jí desinfikuje a odstraní vodní kámen. Je nutno konvici důkladně propláchnout.

Lednice

Zde se usazují a udržují jednotlivé zápachy, je zde vlhko, což je ideální pro plísně a bakterie. Potraviny udržujte proto v dózách a pečlivě zabalené. Měly by se čistit jednou měsíčně, což je dostačující. Antifrost je automatické odmrazování, takže není nutno odstranit nánosy ledu.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.