Exteriér,  Tipy & praktické informace

Grilovací sezóna začíná

Pro mnohé Čechy se letní grilování stalo nejen koníčkem, ale téměř národním sportem. Aby si všichni opravdu pochutnali, je potřeba správně vybrat gril, na kterém budete všechny lahůdky připravovat.

shutterstock_103785167

Ještě před koupí nového grilu byste si měli dobře rozmyslet, jak často a pro kolik lidí hodláte grilovat. Také byste se měli doma dohodnout, kdo bude šéfkuchařem a vezme si obsluhu grilu na starosti.

Velmi oblíbené jsou zahradní grily na dřevěné uhlí. Jejich největší výhodou je snadná obsluha, nízká hmotnost a malé rozměry.

Pokud máte na zahradě dostatek prostoru můžete si pořídit kamenný gril, který velmi často bývá spojený s udírnou. Můžete si tak pochutnat rovnou dvakrát – na uzených klobáskách a grilovaném mase.

Stále oblíbenější jsou také elektrické grily, které nejsou náročné na prostor, jsou velmi rychle připraveny k použití a grilovat na nich můžete bez ohledu na roční období.

Plynové grily patří  mezi vysoce komfortní grily, které nabízejí velký odkládací prostor. Ale hlavně maso připravené na plynovém grilu je zdravější, protože nedochází k přímému kontaktu tuku se žárem. A navíc můžete pohodlně regulovat velikost plamene.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.