Vaření

Tip na rychlou večeři: Gratinované brambory se slaninou

Hledáte ty správné recepty, které vám přinesou zajímavé tipy na večeře, přílohy nebo jakákoliv další jídla. Chtělo by to nějaký nápad, nějaký správný recept, který si zamilujete a budete jej připravovat pravidelně. Máte rádi brambory? Nepřipravujete si jej jen obyčejně, jako vařenou přílohu k jídlům? Možná chcete nějakou inovaci nebo recept, který si zamilujete.

Brambory na spoustu způsobů

Gratinované brambory jsou velmi rychlé a výborné, můžete je připravovat jako přílohu k omáčkám s masem, k různým dalším pokrmům. Když přidáte víc slaniny nebo uzeného masa, pak můžete připravit lehkou a přesto velmi chutnou večeři, která je hotová za pár minut. Zamiluje si je celá vaše rodina a už nebude chtít připravovat nikdy nic jiného. Jak si tento jednoduchý recept připravit?

Co budete potřebovat:

  • 800 g malých brambor
  • 80 g anglické slaniny nebo uzeného masa
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 350 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl
  • Mletý pepř

Jak postupovat:

Anglickou slaninu nebo uzené nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. Česnek prolisujte. Brambory pořádně omyjte a osušte. Nebudete je loupat, proto je opravdu pořádně omyjte, zbavíte se všech nečistot. Nakrájejte brambory na tenké plátky.

Mezitím si vymažte zapékací mísu nebo pekáček máslem. Do malého kastrůlku dejte smetanu ke šlehání, mléko, muškátový oříšek a dejte na mírný plamen. Přiveďte k varu a poté ihned odstavte z plotny. Do zapékací mísy dejte brambory, uzené maso nebo slaninu, cibuli, prolisovaný česnek. Navrch dejte máslo, osolte, opepřete a zalijte horkou smetanovou omáčkou, kterou jste připravili. Dejte do vyhřáté trouby na 170 stupňů a pečte přibližně padesát minut.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.