Tip na sladký oběd – bavorské vdolečky

0
206

Přemýšlíte nad tím, že své rodině připravíte výborný sladký oběd, ale nechcete, aby to byla žemlovka, buchtičky s krémem nebo ovocné knedlíky, které jsou asi nejznámější a nejčastěji připravované? Chcete něco, co si rodina zamiluje a upřímně, palačinky máte poměrně často, ty si také můžete škrtnout. Rodinný jídelníček může skvěle oživit recept na bavorské vdolečky, které jsou chutné a skvělé zároveň. Chcete je připravovat také pro sebe a svou rodinu? Receptů existuje celá hromada a připravit si můžete takové, které vám budou chutnat. My doporučujeme tento výborný recept na bavorské vdolečky.

Co budete potřebovat:

  • 100g másla
  • 50g moučkového cukru
  • Sůl
  • 3 žloutky
  • 200 ml mléka
  • Citronová kůra
  • 20g droždí
  • 400g polohrubé mouky
  • Rostlinný olej
  • Džem (ideálně povidla nebo rybíz, ale můžete přidat jakoukoliv – jahodovou, malinovou)
  • Šlehačka na ozdobu

Jak postupovat:

Do misky dejte máslo, utřete jej do pěny, přidejte špetku soli, žloutky, strouhanou kůru a cukr. Vše společně promíchejte a utřete. Je nutno vše promíchat důkladně, ideálně 15 – 20 minut. Poté přidejte kvásek, který necháte vykynout z droždí a trochy vody. Rovněž do mísy přidejte vlažné mléko a prosátou mouku. Všechno pořádně promíchejte.

Z těsta vypracujte těsto, které by však nemělo být příliš tuhé. Zakryjte jej a nechte pořádně vykynout. Jakmile je těsto vykynuté, vyválejte na tloušťku prstu a formou, která je speciálně na vdolečky vykrajujte kousky na ještě pomoučněném vále. Ještě chvíli nechejte opět kynout. Do každého vdolečku udělejte menší důlek. Vykynuté kousky smažte v rozpáleném oleji (ideálně zcela ponořené). Do důlku poté dejte trochu džemu, povidel nebo čehokoliv, co chcete. přidejte šlehačku. Přejeme dobrou chuť!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno