Vaření

Tip na večeři – palačinky plněné houbami

Řeknou-li se palačinky, obvykle si lidé představí sladkou variantu. Palačinky s džemem, se šlehačkou, ovocem, nutelou, čokoládou. Palačinky s horkými malinami, zmrzlinou. Dostali jste na palačinky na sladko chuť? Jsou velmi častou a oblíbenou pochoutkou nejen dětí. Palačinky však můžete připravit také na ten slaný způsob, tak jak se to dělá ve Francii. Tam se plní mnoha věcmi, například kozím sýrem, masem, špenátem, zeleninou a mnoha dalšími věcmi. Připravte si palačinky na slaný způsob na večeři nebo klidně také na oběd. Vyzkoušejte tento recept pro sebe a svou rodinu a uvidíte, že vám to zachutná. Jak si připravit tento jednoduchý recept se žampiony, případně houbami?

Co budete potřebovat:

  • 200 g kysané smetany
  • 5 kusů jarní cibulky
  • 250 g žampionů nebo hub, pokud máte
  • 500 g kuřecího masa (kuřecí stehenní, máte-li rádi šťavnatější maso)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Tymián
  • Citron
  • Olej
  • 1 pomeranč
  • 375 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 50 g másla

Jak postupovat:

Omyjte pomeranč, nastrouhejte kůru z něj a šťávu poté vymačkejte. V míse mimo smíchejte mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a tymián. Promíchejte. Máslo rozpusťte a přidávejte postupně máslo a mléko střídavě. Promíchávejte a to až do té doby, dokud nebude těsto bez žmolků a krásně lité. Dejte bokem odstát. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka, houby na plátky a zakápněte citronem. Maso na nudličky.

Na oleji opékejte maso ze všech stran, osolte a opepřete. Maso vytáhněte, dejte bokem a osmahněte žampiony nebo houby. Přidejte jarní cibulku, nechejte zavadnout a poté přidejte maso. Pomerančovou šťávu smíchejte se smetanou a přidejte k masu. Společně provařte, dochuťte solí a pepřem. Z těsta pečte palačinky a následně naplňte houbovo – masovou směsí, přeložte a podávejte. Můžete přidat zeleninový salát.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.