Vaření

Tip na večeři – pečený hermelín ve slaninovém kabátku

Jednoduchá, rychlá a navíc chutná večeře nebo jen chuťovka k vínu? Hermelín ve slaninovém kabátku se hodí ke všemu a věřte, že pokud máte rádi hermelín (popřípadě pokud máte rádi camembert, můžete použít ten), zamilujete si i tento jednoduchý recept. Můžete si jej upéct na grilu, během letních měsíců, kdy je grilovací sezóna v plném proudu. Je to velmi rychlá večeře nebo třeba také oběd. Chcete i vy vyzkoušet něco nového a výborného zároveň? Jak si tento jednoduchý recept připravit?

Co budete potřebovat:

  • 4 kusy hermelínu
  • 16 – 18 plátků snídaňové slaniny
  • 4 větší snítky rozmarýnu

Ořechové pesto:

  • 25g vlašských ořechů
  • Svazek petrželky
  • 1 stroužek česneku
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Citronová šťáva

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív si připravte pesto. Vezměte vlašské ořechy, nasucho je opražte a nasekejte. Česnek naopak rozmělněte. Do robotu se sekacím nožem dejte ořechy, petržel a česnek. Vše rozmixujte a postupně přidávejte olivový olej, díky čemuž získáte pesto, které půjde roztírat. Podle chuti osolte a přidejte citronovou šťávu.

Hermelíny horizontálně rozkrojte a každý spodní díl potřete vytvořeným ořechovým pestem. Následně přiklopte zpátky a dejte se do obalování hermelínů ve slanince. Na každý hermelín použijte minimálně čtyři plátky slaniny a obalujte pečlivě a těsně. Přidejte snítku rozmarýnu a přidejte na gril nebo případně do trouby, pokud chcete.

Doporučujeme hermelín ve slaninovém kabátku podávat ještě teplý, s hranolkami, zeleninovým salátem nebo teplou bagetkou. Můžete podávat také s tousty, zkrátka tak, jak si přejete. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.