trena babovka
Vaření

Třená bábovka

Ingredience:

[starlist]

  • 500 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 60 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 250 ml mléka
  • prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • hrozinky
  • citrónová kůra
  • olej
  • hrubá mouka

[/starlist]
trena babovka

Postup:

Připravíme si vejce. Nejlépe z domácího chovu, ale pokud nemáte tu možnost, postačí i kupovaná. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky si dáme do větší mísy a bílky si dáme někam stranou. Zatím je nebudeme potřebovat. Nezapomeneme si zapnout troubu, aby se nám stačila předehřát. Do mísy ke žloutkům si přidáme máslo, přisypeme moučkový a vanilkový cukr a začneme třít. Až budeme mít spojeno vše co jsme dali do misky, můžeme pomalu přisypávat prosátou hladkou mouku a nastrouhanou citrónovou kůru. Přilijeme mléko a důkladně promícháme.

Nakonec si ušleháme tuhý sníh z bílků. Sníh opatrně přidáváme do těsta, aby bylo hezky nadýchané. Přihodíme hrozinky, které jsme si na 24 hodin namočili do rumu. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto si do formy nalijeme a dáme péct. Hlídáme špejlí. Až se nám na ni nic nepřichytává, máme bábovku hotovou. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a návštěva může přijít.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *