Vaření

Tip na polévku – Výborná italská polévka

Polévka je podle vás jedním ze základů všech jídel? Pravidelně a často polévky vaříte a to nejen k víkendovému obědu, ale třeba i přes týden? Dáte si polévku jako výbornou a sytou večeři, která je zároveň lehká a chutná? Nebo si ji dáte během týdne jako vydatný oběd, který chutná a je rychle připraven? Ať už je to jakkoliv, milovníci polévek si nenechají ujít žádnou příležitost, aby si připravili některou ze svých oblíbených polévek. Nemusí jít jen o silný vývar, který si dáte s nudlemi a knedlíčky, ale třeba vydatná gulášová polévka, zeleninová nebo zelňačka či kyselica? Vyzkoušejte recept na výbornou italskou polévku, která zachutná opravdu všem!

Co budete potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 větší cibule
  • 200 g vepřového ramínka
  • 3 větší žampiony
  • 2 kusy mrkve
  • 1 malý celer
  • 2 kusy petržele
  • 1 květák
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 80g těstovin
  • 100g eidamu
  • Sůl, mletý pepř

Jak postupovat:

Ze všeho nejdřív všechnu zeleninu pečlivě očistěte, omyjte a nakrájejte na kousíčky. Nutné je, aby vše bylo na zhruba stejně velké kousky. Vezměte hlubší pánev, do které dejte olej a nechte zahřát. Na něm zpěňte na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přidejte vepřová ramínka, která nakrájíte na kostičky, osmahněte, přidejte žampióny, zase chvíli osmahněte a poté dodejte zbývající zeleninu. Promíchejte a celé duste doměkka.

Jakmile máte podušeno, přidejte zeleninový vývar a nechte projít varem. Opět přidejte těstoviny, které jste si mezitím uvařily zvlášť. Nechejte krátce přejít varem, dochuťte podle vaší chuti a potřeby a máte polévku hotovou. Před podáváním nastrouhejte sýr na jemné části struhadla a posypte jím polévku. Přejeme dobrou chuť!

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.